Сърбите се избиват за Слънчака: 10 дни – само 140 евро

Невероятни отзиви в местната преса

Сърбите се избиват за Слънчака: 10 дни – само 140 евро | StandartNews.com

Най-популярният курорт за сърбите в България определено е Слънчев бряг.

България отдавна е на картата на сръбските туристи като една от най-благоприятните дестинации за почивка, за разлика от преди около 15 години, когато Гърция категорично бе номер едно. Но тъй като цените на почивките в Гърция растат, поне в разгара на сезона, българските курорти отново са на сцената, пише сръбското издание "Alo!", цитирано от БЛИЦ.

Цените за почивка в България варират: зависят от това колко ексклузивно е настаняването, дали сте избрали хотел или апартамент, колко далеч е от атрактивни дестинации и дали храната е включена в заплащането. В местните агенции обаче е възможно да платите за 10-дневна ваканция през юли от 140 евро на човек, твърди още изданието.

Не става ясно как е направена справката на колегите от Сърбия, но почивка за 10 дни на Слънчака за 280 лева си звучи илюзорно.

"Комплексът, в непосредствена близост до гр. Несебър, представляващ своеобразен музей на открито, е построен върху местност, наричана някога „Несебърската пустиня” заради огромното количество пясък. Златистият фин пясък го има и днес по широкия 5-километров бряг, но пейзажът е придобил по-красиви очертания, защото е залесен.

Температурата на Черно море през летните месеци достига 26 градуса, а Слънчев бряг е много атрактивен както за семейства с деца заради двата огромни аквапарка, така и за младите хора заради развития нощен живот и множеството дискотеки и клубове.

Слънчев бряг не може да се похвали със скрити заливи, диви плажове и тюркоазени морета като гръцките курорти, но предлага възможност за почивка без стрес и много опознаване и добро "зареждане на батерията".  Освен това е конкурентен поради ниските цени: обядът за двама от трима души в нормален ресторант струва около 3300 динара (между 55-60 лева), докато за един човек в евтин ресторант храната струва около 600 (10 лева), капучино и газирана напитка струва 115 динара (2 лева), а местна наливна половин литър бира само 180 динара (3 лева)!

Цените в супермаркетите също са разумни: хлябът струва 95 динара (1,6 лв), литър мляко 120 динара (2 лв.), килограм местно сирене 600 динара (10 лв)... Автобусният билет струва 120 динара, докато един час пътуване с такси струва около 600 динара.", разказват от още Alo!.

Сръбските колеги насочват туристите си и към Несебър.

"Слънчев бряг не предлага много освен нощния живот и удоволствието от морски дейности и на плажа, но затова пък близкият Несебър е красив, така че не пропускайте да го посетите, може би дори повече от веднъж по време на почивката си. Също така, в самото продължение на Слънчев бряг се намира интересното село Свети Влас. В Несебър посетете Стария град, църквата Света София от 5-ти и 6-ти век, комплекса от византийски бани, Археологическия и Етнографския музей", завършва изданието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай