Срам!Мъж помрачи аплодисментите за д-р Пандова

Подаде сигнал срещу лекарите, които с ръкопляскания почетоха колегата си

Срам!Мъж помрачи аплодисментите за д-р Пандова | StandartNews.com
  • Столичанин подаде сигнал срещу лекарите, които с ръкопляскания почетоха колегата си

Има хора, за които няма нищо свято. Столичанин се изгаври с аплодиментите на д-р Нели Пандова, която даде живота си, за да спасява болните от коронавирус в София. Лекарката от Спешна помощ си отиде, след като повторно се разболя от коварния вирус. След две отрицателни проби заразата я повали за една нощ.

Днес се събрахме колегите на д-р Пандова, която всички помнят като изключително сърцат и усмихнат човек, се събрали пред Спешна помощ, за да я изпратят символично с аплодисленти. Докато ръкопляскали обаче, се случило нещо, което е разгневило колегите на д-р Пандова. Историята разказа в ефира на бТВ говорителят на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска.

„Има един човек, който живее отсреща, срещу Спешна помощ, непрекъснато пише странни необосновани жалби и сигнали, които подава срещу нас. Докато се бяхме събрали, при това спазвайки всички разпоредби и стоейки на разстояние един от друг, за да помълчим и да я изпратим, той подаде сигнал, че пред Спешна помощ има струпване на хора и разкара полицейски патрул, за да видят какво става. Чух колеги, които казаха – за това ли си отиде д-р Пандова, за хора като този?", каза Сунгарска. Тя разказа какъв човек е била д-р Пандова.

Д-р Нели Пандова беше много слънчев човек, много лъчезарен. Ще я запомним с усмивката й, всички коментират колко ще липсва на всички, с добротата й, със себераздаването, с това, че беше безкрайно сърцат човек, обичаше работата си, обичаше пациентите, даваше всичко от себе си, даде и живота си пак за пациентите, каза говорителката на столичната Спешна помощ.

Съпругът на д-р Пандова също е лекар в Спешна помощ. След установяването на положителната проба на д-р Пандова, двамата били карантинирани. "Понеже са лекари и знаят риска, затова те се отделиха, живееха на две отделни места. В един момент тя разви пневмония, беше приета в болница, лекува се там, беше изписана след два отрицателни PCR теста. Писала е на колеги, че вече си е вкъщи, че се чувства по-добре, че диша малко по-спокойно, но за съжаление…”, продължи разказа си Катя Сунгарска. И припомни изказаните тази сутрин притеснения от Националния оперативен щаб - че е възможно болестта да се върне въпреки отрицателните тестове и че тези антитела, които организмът развива, като че ли не са много сигурни, за да те предпазят от зараза и от болест.

Не знам кога точно ще успеем да изпратим д-р Пандова, не знам как, но ще я изпратим с много мъка в душите си, с много жал, че това се случи и може би с доза гняв, защото продължаваме да виждаме безотговорността на хора от обществото ни. През цялото време и на по-строгите мерки и сега, след като започнаха да се омекотяват, виждаме хора, които ходят без никакви защитни средства, смеят се по уличите, кашлят, кихат и какво ли не, предаде възмущенето на цялата лекарска гилдия Катя Сунгарска. И допълни: „Безотговорното поведение на хората по време на пандемия е това, което ни гневи. Спешните медици са първата линия на първата линия. Те първи влизат в домовете на заразените. Всички ние виждаме какво се случва с тази безотговорност на хората".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай