Спасиха падналото в кладенец дете

То е настанено с политравма в болницата в Плевен, състоянието му е стабилизирано

Спасиха падналото в кладенец дете | StandartNews.com

Тежко остава състоянието на детето, което оцеля по чудо, след като падна в 28-метров кладенец в плевенското село Обнова. То е настанено с политравма в болницата в Плевен, състоянието му е стабилизирано, съобщи bTV.

12-годишното момиче оцеля, след като полетя в пресъхналия кладенец, в непосредствена близост до обработваема нива. 

ВИЖ ОЩЕ: Дете падна в кладенец, с опасност за живота е

Семейството е събирало цвят от свирчовина, когато най-голямото от трите им деца - момиче на 12 години, буквално е потънало в земята. Детето вървяло три метра зад бащата."Само писна и в един момент изчезна, няма я. Докато се обърна, се чу един удар, нищо повече“, разказа бащата на детето Северин Каменов.

Десет минути по-късно екип от трима пожарникари от службата в Левски вече е на мястото."Единственото, с което разполагах е фенерът, който е прикрепен към каската ми... кладенецът е сух, почва, която е ерозирала с времето", обясни Генади Георгиев, началник на дежурната смяна в РС на ПБЗН-Левски.В хода на спасителната операция, продължила 45 минути, става ясно, че кладенецът е дълбок 28 метра.

"Благодарен съм на пожарната. Това момче дори нямаше и колани. Завърза се и влезе. Само каза - "пускайте ме", допълни бащата на детето.

Имотът се оказва частен, отдаден за ползване.

"Арендаторът, който обработва нивата, ето на 3-4 метра казва, че от години е тук и не го е забелязал", съобщи Анелия Николова, кмет на село Обнова.

Злополучният кладенец е временно обезопасен. Само за ден наяве излязоха още близо 10 стари герана в района.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай