Понеделник,

Софка застана зад проекто министрите на Слави

От: Агенция Стандарт -
357
Софка застана зад проекто министрите на Слави
A
A
A

„Напълно подкрепям идеята на Слави Трифонов за Министерство по ромските въпроси“. Това заяви самата ромска перла Софи Маринова и изтъкна, че застава зад Слави и правителството, което той съставя. Певицата е категорична, че е нужна подкрепа на малцинствата у нас.

"С подобно ресорно ведомство ще може да се помага повече на ромите. Така те ще се научат на дисциплина, възпитание, да се учат, да работят, да си изкарват прехраната с честен труд. Досега никой не обръщаше внимание на ромите", сподели Софка пред столичен всекидневник. Тя се надява със създаване на Министерството по ромските въпроси хората от малцинствата да не бъдат толкова дискриминирани.

 Колегата на Софи -  Илиян, също подкрепя идеята на Слави Трифонов за създаване на Министерството по ромските въпроси.

"Адмирации за идеята на Слави Трифонов. Отношението е различно спрямо циганите, а не трябва. Всички сме равни на този свят. Нека това министерство да помогне за интеграцията на ромите. Има много талантливи деца, които заради произхода си нямат самочувствие и не успяват да се реализират живота“.

Певицата Бони също е възхитена от предложението на Слави Трифонов.

"Браво на Слави! Поздравления за идеята. Тази реформа, която предприема е чудесно. Много роми са забравени. С това министерство всички ще има повече шанс, защото знаем, че на хората от малцинствата не се дава достатъчно“, казва Бони.

Певицата коментира и предложението на Трифонов начело на министерство да застане доктор Антония Валентинова.

„Антония е много образована жена, познавам я,  но тя едва ли би се справила сама. Ще й трябват съветници, за да я информират за всичко. Те трябва да са близо до малцинствата и да са запознати с техните проблеми“.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички