Софийски кмет отказа да чисти сняг! Изумително обяснение

Какви са неговите критерии за снежна покривка

Софийски кмет отказа да чисти сняг! Изумително обяснение | StandartNews.com

“Разпоредил съм на фирмите да чистят само ако има снеговалеж минимум 15-20 см. Единствено тогава има смисъл да се чисти”,

Това заяви кметът на столичния район "Люлин"  Георти Тодоров на гражданин, който се оплака, че “Люлин” е заприличал на ледена пързалка в сибирски концлагер заради отказа на кмета да изчисти снега и леда от улици и тротоари. 

 По закон снегът задължително трябва да се чисти ежедневно по улици, булеварди и тротоари, без значение колко точно е наваляло. Дори покривката да е няколко милиметра, тя трябва да се изрине, а теренът да се опесъчи, категорични са експерти по местно самоуправление.

“Това с 20-те сантиментра сигурно Борис Бонев му го е казал. Момчето разбира от дължини и дебелини, и не приема по-къси атрибути. Само че тук сме се събрали да говорим за здравето и живота на хората, а не за извратения кеф на новите управляващи”, побесня баща, чието дете е с гипсиран крак заради подхлъзване и падане по зловещо заледена люлинска улица.

Така хората с носталгия взеха да си спомнят времето на бившия кмет Милко Младенов, когато “Люлин” биеше по чистота и подреденост много централни квартали.

В нсъщото време, гневът на люлинчани ескалира при новината, че Георги Тодоров от ПП е решил да похарчи 400 хил.лв. за нов асансьор в сградата на общинската администрация,пише репортер на Клюки.бг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
39old
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи