Вторник,

София ремонтира училища и градини за 2,5 млн.

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Програма на стойност 2,5 млн. лв. за летни ремонти на училища и детски градини е подготвила Столичната община. Това обяви кметът Йорданка Фандъкова, която провери новата сграда към детска градина 124 „Бърборино“ в район "Красно село".

Парите ще бъдат отделени от приватизационния фонд на общината. "Към момента поради обжалване на решението на СОС за създаване на ръководния орган на Фонда, той не работи. Затова районните кметове в 12 района ще започнат процедури за избор на изпълнител за ремонтите, а когато фонда заработи ще се гласуват тези средства, които са налични. Независими от финансовото състояние на общината няма да спестяваме от училища и детски градини", категорична бе Фандъкова

Относно детската градина в "Красно село", която инспектира, Фандъкова съобщи, че това е била една сграда с азбестови панели. "28 такива сгради имаше в София. 10 вече са престроени. Това всъщност е една нова сграда за 4 групи. На есен ще може да приеме децата. Сега децата, които са били в тази сграда са разпръснати по групи в другата сграда. Очаква се освен групите, които са преместени, да има прием за първа група. Тоест ще бъдат обявени нови 25 места за прием през август", обясни градоначалникът.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички