Сняг смачка коли в Пампорово

Няма пострадали хора при странния инцидент

Сняг смачка коли в Пампорово | StandartNews.com

Без жертви и пострадали се размина инцидент в Пампорово, при който огромно количество сняг падна от козирката на хотел върху паркирани коли и ги смачка сериозно, съобщава Нова телевизия.

Четири са пострадалите автомобили, а те са гневни на собственика на хотела и ще търсят правата си.

Един от пострадалите автомобили е на семейство от Варна, дошло в Пампорово на почивка. „Паркирахме колата  и малко след това снегът падна от хотела. В колата бяхме аз, съпругата ми  и малкото ни дете, което е на 2 години. То беше в детско столче. Точно там покривът на автомобила е огънат. Общо бяхме паркирали на мястото шест коли, три от тях пострадаха значително”, коментира Красимир Костадинов – собственик на една от пострадалите коли.

По думите му вече има предупредителни колчета, но преди това ги е нямало. „Автомобилът е застрахован. Сега ще имам претенции към собственика на хотела. Единствено аз имам застраховка, другите автомобили нямат”, каза още Костадинов.

„Тази сграда не е наша собственост. Не знаем към момента на кого е тази сграда, тъй като от години е неизползваема и не сме виждали някой да я използва. Поставили сме табели, които да ограничат паркирането и достъпът до самата сграда. Потърпевшите в момента са настанени при нас. Готови сме да съдействаме с каквото можем”, коментира Николай Ангелов - управител на хотел.

От община Чепеларе заявиха, че ще направят проверка по случая. Кметът Славка Чакърова съобщи за NOVA, че не може да глоби собственика на сградата за това, че не е почистил снега от покрива си. Само за миналата година в смолянско полицията е издала 100 служебни бележки за премазани автомобили от снежни маси и от паднали дървета. От началото на годината до момента пострадалите автомобили при подобни инциденти са 20.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай