Снежен капан. Десетки градове без ток

Служителите ще работят и през нощта

Снежен капан. Десетки градове без ток | StandartNews.com

Преспите, обилният сняг, непорходимите пътища и големият брой паднали дървета, затрудняват работата по възстановяване на електрозахранването в части от Западна България, обявиха от Електрохолд, цитирани от Блиц.

Най-тежка е обстановката в планинските райони, където снежната покривка непрекъснато нараства, къса проводници, събаря дървета и чупи стълбове. Продължава работата в части от област Кюстендил, общините Струмяни, Якоруда, Разлог, Панчарево, Самоков, Ихтиман, Костенец, Трън и Троян.

Възстановено е електрозахранването на голяма част от засегнатите клиенти от снеговалежите през нощта.

Кризисният щаб на ЕРМ Запад пренасочва екипите към най-тежко засегнатите райони. Приоритетно се работи на местата, които са останали най-продължително без ток и където има най-голяма концентрация на битови клиенти.

Близо 600 служители на ЕРМ Запад продължават да работят и ще останат на терен през нощта до локализиране и пълното отстраняване на авариите. В труднодостъпните райони те си сътрудничат с отговорните институции и местните власти за премахване на падналите дървета и осигуряването на проходимост по пътищата.

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай