Служителите на А1 събраха почти 50 000 лв. за девет социални каузи

Към тази сума телекомът дарява още 40 хил. лв.

Служителите на А1 събраха почти 50 000 лв. за девет социални каузи | StandartNews.com
  • Общата сума за подкрепата на девет основни социални каузи достига приблизително 90 000 лева с допълнителното дарение на телекома от 40 000 лева
  • 49% от всички дарения е събрала каузата „Лечение и рехабилитация на деца“

Средствата, дарени от служители на А1, достигнаха 49 963 лева през 2021 година. А1 подкрепя дарителството на работното място от 2003 година, а през последните две години компанията допринася с още 40 000 лева към сумата, събрана от служителите, и така през 2021 г. тя достига 89 936 лева, които ще се разпределят между девет социални каузи.

Програмата за дарителството по ведомост предлага лесен начин, чрез който служителите и работодателят могат да работят заедно за обща кауза, като служителите даряват всеки месец малка сума директно от заплатата на кауза, която самите те избират и чувстват близка. Служителите на телекома даряват средно по 29 лeвa от месечното си възнаграждение, като дарителите са се увеличили с 20% спрямо 2020 година. Програмата се организира в партньорство с фондация BCause, която получава набраните средства и ги разпределя между избраните каузи.

През 2021 година най-много дарения по ведомост от служители е събрала каузата „Лечение и рехабилитация на деца“, която е събрала 49% от всички дарения, следвана от фондация „Нашите недоносени деца“ с 22,7% и фондация „Тацитус“ – 20%.

Дарителството по ведомост е само един от начините, по които служителите на А1 подпомагат различни благотворителни каузи. През изминалата година телекомът организира онлайн благотворителен базар. Набраните средства са използвани, за да се осигури по-добро образование и сигурно бъдеще за двама ученици и един студент, които са част от стипендиантската програма „Готови за успех“ на фондация BCause.

През декември 2021 г. близо 200 служители от цялата страна участваха в коледния базар в помощ на фондация „Нашите недоносени деца“, като дарената сума достигна 7 096 лeвa. Събраните средства подпомагат осигуряването на качествена и съвременна медицинска грижа на всяко новородено, както и на Център за детско развитие „Малки чудеса“ към фондацията, където се работи с преждевременно родените деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай