Слънцето ще надниква от зад облаците в сряда

Максималните температури ще бъдат от 12° до 17°, в София – около 14°

Слънцето ще надниква от зад облаците в сряда | StandartNews.com

По-съществени намаления на облачността днес, на места до предимно слънчево време, ще има над източните райони. На запад ще преобладава облачно време, но главно в планинските райони ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът ще е слаб, в Източна България - до умерен, от север-североизток. Максималните температури ще бъдат от 12° до 17°, в София – около 14°.

В планините от Западна България ще преобладава облачно време и отново ще има слаби валежи от дъжд, по най-високите части - от слаб сняг. На изток облачността ще намалее, в отделни райони - и до предимно слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималните температури в курортите ще са от 4° на Алеко, 8° в Боровец и Пампорово до 12° в Банско и Добринище, по най-високите ни върхове - от 1° до 4°.

В четвъртък ще има разкъсана облачност, почти без валежи. В източните райони ще остане ветровито. В петък температурите ще се понижат, а в северозападните райони е възможно да превали. През почивните дни ще има временни намаления на облачността, по-съществени в следобедните часове, но на места в Дунавската равнина и по Черноморието ще бъде облачно и мъгливо. В планините и планинските райони се очаква слънчево време и затопляне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай