Времето остава слънчево, има и други добри вести от синоптиците

Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 25°

Времето остава слънчево, има и други добри вести от синоптиците | StandartNews.com

Ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста, над Югозападна България - купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи. В отделни планински райони валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 25°.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 22°-24°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През следващите дни ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, в петък само на отделни места в западните планински райони ще превали, а в събота и неделя на повече места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от север-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°. В понеделник повече слънчеви часове ще има в източните райони. Над западната половина от страната въздушната маса ще остане неустойчива, с развитие на конвективна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевични бури; повишава се вероятността за локални интензивни и значителни по количество валежи, там и дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски. Във вторник и сряда синоптичната обстановка ще се задържи без съществена промяна; предимно слънчево ще е в Източна България, а в Западна и Централна, около и след обяд, с краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб от североизток, нощем в много райони временно ще стихва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай