Слънце до обяд, после май ще вали

Максималните температури ще са предимно между 20 и 25 градуса

Слънце до обяд, после май ще вали | StandartNews.com

Днес преди обяд ще има повече слънчеви часове, но ще продължи да се развива купеста облачност, след обяд главно над Южна България, възможни са и валежи. На много места там те щеса краткотрайни, в отделни райони - временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 20 и 25 градуса, на места в южните райони от страната и по-високи, сочи прогнозата на НИМХ. 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с по-значителни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 20-22 градуса.

Преди обяд над планините ще има повече слънчеви часове, но ще продължи да се развива купеста, след обяд главно над масивите в Южна България - купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, в Рило-Родопската област - временно интензивни. По най-високите върхове ще превали сняг. Ще духа умерен до силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на 1 200 метра ще бъде около 13 градуса, на 2 000 метра - около 7.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай