Слънчево и топло в неделя

Максималните температури ще са предимно между 19° и 24°

Слънчево и топло в неделя | StandartNews.com

Днес ще бъде слънчево, с повече облаци преди обяд над Източна България. Вятърът ще е слаб, предимно от запад. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са предимно между 19° и 24°, по-ниски по морския бряг. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Повече облаци ще има в сутрешните часове, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максимални температури предимно между 12 и 15°, на места в южните райони до 18-20°. Температурата на морската вода е 7-9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен западен вятър, който привечер ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 8°.

В понеделник ще остане слънчево, сутринта на отделни места в източните райони - с намалена видимост. В Източна България ще духа слаб до умерен югозападен, по Черноморието – югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 25°. Късно след обяд над северозападните райони ще се развие купеста облачност. Във вторник ще има по-значителни временни увеличения на облачността, на отделни места, главно в планините и планинските райони, с краткотрайни превалявания, възможно е да прегърми. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и дневните температури слабо ще се понижат. В сряда, главно в Западна и Централна България, ще има превалявания с краткотраен характер; в Рило-Родопската област ще прегърми. Дневните температури, повече в Северна България, ще се понижат. Минималните ще се задържат все още високи. До края на деня вятърът ще се обърне от север-североизток.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай