След ужаса с тока!Павилионите на "Гешов" незаконни

Това показа проверка на Столична община

След ужаса с тока!Павилионите на "Гешов" незаконни | StandartNews.com

Павилионите на "Гешов", където 16-годишно момче загина от токов удар, стъпвайки на необезопасена шахта, са незаконни.

Пет преместваеми обекта на бул. “Иван Гешов” в района на болница “Св. Иван Рилски” са проверени от екип на Столична община при проверката, разпоредена откмета Йорданка Фандъкова, съобщиха от кметството.

Два от обектите са поставени в терена на болница “Св. Иван Рилски” и 3 на тротоара пред болницата.

За павилионите в двора на болницата са сключени договори от ръководството на лечебното заведение през 2016 г. Документи за поставянето и въвеждането им в експлоатация не са установени. През 2018 г. това е констатирано от тогавашния кмет на район “Триадица” и Столична община чрез “Общински строителен контрол” започва процедура по премахването им като незаконни. Процедурата е върната в районната администрация за отстраняване на пропуски, където не е завършена. За начина на захранване на двата обекта с електричество липсват проекти и разрешения, като те са изцяло незаконни.

Трите обекта, които попадат в обхвата на тротоара, са поставени след процедури, проведени от район “Триадица”. И при трите са открити нарушения в разрешенията за поставяне, издадени от района в несъответствие с одобрените схеми. Към разрешенията за поставяне от районната администрация не са одобрени проекти за електрозахранване на обектите.

Проверката, възложена от кмета на Столична община, продължава и през днешния ден, като ще завърши с констатации и разпореждания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай