След утрешния ден! С какво ни шокира Метео Балканс

Чертаят се сценарии като по филма

След утрешния ден! С какво ни шокира Метео Балканс | StandartNews.com

Поредният плашещ сценарий ни се представя в прогнозите за времето.

Към периода 6-8 януари 2024 година се задава първата обстановка, която ще създаде добри условия за валежи от дъжд над България. Въпросната обстановка ще доведе и до чувствително понижение на температурите, като очакваните стойности ще се доближат до нормалните за първото десетдневие на януари, съобщава MeteoBalkans.

Глобалните модели дори загатват и за снежна обстановка към 8-ми януари. Очакват се значителни валежи от сняг в Предбалкана и висок риск от поледици в Североизточна България. 

Влошаване на времето очакваме още на 6-ти януари (Йордановден), но очакваните валежи ще са на изолирани места, а на 7-ми валежите в Централна и Източна България ще са значителни по количества. Очакваме и силни пориви на вятъра по Черноморието.

Нищо чудно дори да прегърми над Южна България и над Северозападна Турция. Вятърът ще се ориентира от северозапад, с него ще започне да навлиза по-студен въздух.

Късно след обяд и през нощта срещу 8-ми януари, на места валежите, северно от Стара планина и над крайните южни райони дъждът ще се примеси със сняг.

Според ECMWF на 8-ми януари, се очаква и значителни валежи от сняг над Дунавската равнина. Ако прогнозите се сбъднат ще се създадат условия и за усложняване на пътната обстановка.  

Подобряване на времето очакваме от 9-ти януари. Температурите чувствително ще се понижат, като очакваните стойности на 10 и 11-ти януари ще са под минус 12 градуса по Целзий.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай