Неделя,

След протеста - колко хора ще спят в ареста и по болниците

От: Редакция, снимка: МВР -
419
След протеста - колко хора ще спят в ареста и по болниците
A
A
A

Служители на МВР обезпечаваха обществения ред в столицата по време на провелия се протест. Не бяха допуснати сериозни нарушения на обществения ред, предотвратено беше влизане в сградата на Народно събрание, изтъкнаха МВР.

Преди началото на протестните действия полицаи задържаха двама мъже - 32-годишен, носил в себе си газово оръжие, и 53-годишен, в чийто автомобил са намерени боеприпаси и пиротехника.

На няколко пъти в следобедните часове в района на Народно събрание напрежението ескалира, а полицейските служители успяха да предотвратят опит за влизане в сградата на Народно събрание. При възникналата ситуация пострадаха деветима униформени, които бяха транспортирани в болнични заведения за преглед и оказване на медицинска помощ.

За да покажат необходимостта от запазване на обществения мир, полицаите, участващи в охраната, не бяха оборудвани със защитни шлемове и щитове. Въпреки това, посланието им не беше разбрано и в ранните следобедни часове се стигна до сблъсъците между органите на реда и част от протестиращите.

От полицията беше отправен призив към участниците в протеста да изразяват мнението си мирно и без нарушаване на обществения ред, допълват от МВР.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com