След напрежение и без заповед, полицията прогони превозвачите

Органите на реда са изчакали медиите да си тръгнат и след това са предприели действията

След напрежение и без заповед, полицията прогони превозвачите | StandartNews.com

Всички входове към столицата бяха освободени снощи след като жандармерия нареди на протестиращите превозвачи да се оттеглят от пътните платна.

Превозвачите са поискали писмена заповед, но към 21.20 часа снощи - 40 минути преди да изтече разрешителното им за протест, им е било връчено първото писмено нареждане за освобождаване на пътното платно.

Органите на реда са изчакали медиите да си тръгнат и след това са предприели действията по разчистване на пътните платна от демонстрантите.

„Нас най-брутално ни гонят от законния ни протест. Какво означава това? Промяна, но накъде“, попита един от организаторите - Йордан Арабаджиев - изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

„Ние не можем да се противопоставим на репресивната държавна машина, но българският народ може. Той ще види всичко това. И тези, които взимат тези неадекватни решения, ще бъдат принудени да си тръгнат. Принудени не от нас, а от народа. И повярвайте – ще ги изгонят с камъни, ако продължават така“, закани се той.

„Тези хора нямат капка достойнство в себе си. Ако имаха – щяха да са тук, а не да се крият зад гърба на полицаите, които си вършат честно и почтено работата. Явно няма хора с достойнство“, заяви и Магдалена Милтенова от конфедерацията на автобусните превозвачи.

Превозвачите настояват да бъдат изпълнени техните искания и че няма да се откажат от протестите до оставката на транспортния министър. “Настояваме за незабавна оставка на министър Събев, той е некомпетентен и за четири месеца назначи и уволни двама заместник-министри“, заяви Йордан Арабаджиев.

„Досега исканията бяха изцяло икономически, но сега настояваме за извинение от управляващите, защото такова отношение не бива да има към никого. Не бива да се потъпкват конституционни права“, заяви Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи в България.

Превозвачите се подготвят за голям национален протест на 18 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай