След чиновниците: Зарадваха и дипломатите

До 30 процента им вдигнаха заплатите

След чиновниците: Зарадваха и дипломатите | StandartNews.com

 

С до 30% се увеличават разходите за персонал в задгранични представителства на Република България. Така увеличение на заплатите ще получат служителите, натоварени с дейности, свързани с превенция на разпространението на Ковид-19 и ограничение на последствията от пандемията. Това реши правителството като одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на външните работи за 2020 г, съобщи България он ер.

Министерският съвет одобри и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2020 г. в размер на 102 825 лева. Осигуряването на средствата би позволило еднократно определяне на нов размер на основните месечни заплати на служителите в Националния институт за недвижимо културно наследство, по-високи с не повече от 30 на сто от досегашния размер.

С друго правителствено постановление са одобрени допълнителни разходи в размер до 10 000 000 лв. по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2020 г. за финансово обезпечаване на сключени договори за изпълнение на дейности, свързани с издаването на българските лични документи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай