Слънчево и топло днес, но иде разваляне на времето

Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София - около 16°

Слънчево и топло днес, но иде разваляне на времето | StandartNews.com

Над по-голямата част от страната днес ще е предимно слънчево. Преди обяд в низините и котловините ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София - около 16°.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 10°, на 2000 m - около 4°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, след обяд временно ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През следващите дни до края на седмицата ще се задържи топло за периода, въпреки слабото понижение на дневните температури през първите дни на март. Вятърът ще бъде от източната четвърт, предимно слаб. Облачността ще бъде значителна, но висока и средна, в по-голямата част от страната и през повечето дни ще остане без съществени валежи. В низините в нощните часове ще се образува и ниска облачност или мъгла, които ще се задържат до обяд. В четвъртък и петък, когато вятърът ще е до умерен, облачността ще се вплътни и на места, главно в западната половина от страната, ще превали слаб дъжд, в планините над 1800-2000 m - слаб сняг. През почивните дни от североизток ще проникне малко по-хладен въздух. В неделя и понеделник, когато ще има и по-съществени разкъсвания на облачността, нощните температури ще се доближат до около 0°, а максималните ще са предимно между 10° и 15°. През периода по Черноморието често ще бъде с ниска облачност или мъгла и с източния вятър дневните температури там ще остават най-ниски, близки до температурата на морската вода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи