Скандално! Паста за уста зад катастрофата, убила Милен

Кристиан Николов няма личностно разстройство и може да носи отговорност за действията си, гласи експертиза

Скандално! Паста за уста зад катастрофата, убила Милен | StandartNews.com

Не 4 вида дрога, както сочи кръвната експертиза, а успокоителен чай и паста за уста, е употребявал Кристиан Николов преди зловещата катастрофа, отнела живота на журналиста Милен Цветков, твърди защитата.

„Кристиан е употребявал чай с успокояващо въздействие, както и паста за устната кухина. Той ги употребява известно време и те се продават свободно. Трябва да се установи, какво е тяхното съдържание и дали в тях има съдържание на веществата открити в кръвта му”, каза адвокатът на Николов.

Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на  Милен Цветков, няма личностно разстройство и може да носи отговорност за действията си, сочи основният извод в ключовата по делото срещу него психологична експертиза. Екип от специалисти са изследвали личността на Николов. Според тях той е с висок интелект и се отличава с понижен самоконтрол.

Подсъдимият твърди, че преди катастрофата навръх Великден миналата година е приемал чай и паста с отпускащо действие. Затова по делото започва проверка дали в тях е имало наркотици и как са се отразили на Кристиян Николов. Засега е ясно, че той е бил под въздействието на четири вида дрога по време на удара.

„Той е психично здрав, но към момента на деянието е бил подвластен на субстанции. Това не означава, че е психично болен. Личността му не е с някакви сериозни отклонения. Тя е в рамките на широката норма”, казва вещото лице по делото проф. Петър Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай