Скандал на "Ропотамо" заради незаконен конкурс

Туристическият сезон е застрашен от провал

Скандал на "Ропотамо" заради незаконен конкурс | StandartNews.com

Бургас. Грандиозен скандал избухна в резерват "Ропотамо" след като стана ясно, че РИОСВ-Бургас е обявила нов конкурс за наемател. Вече е стартирала процедурата по набиране на оферти и само след две седмици ще стане ясно името на печелившия кандидат.

Всичко това се случва под носа на сегашния наемател "Венис марина", който вече има сключен 5-годишен договор от миналата година. От компанията заявиха, че с новия конкурс екоинспекцията погазва грубо закона и прави опити да анулира вече сключения договор. ""Венис марина" има сключен договор с РИОСВ-Бургас, който бе подписан през октомври 2012 година. Този факт обаче не се хареса на някого и срещу "Венис марина" започна истерична кампания, подплатена единствено с клевети и инсценирани нарушения. Заявяваме, че зад така подготвения конкурс, стои груба манипулация, която граничи с престъпление", се казва в изявление на фирма "Венис марина".

Наемателят заведе няколко дела в съда, след като в края на миналото лято РИОСВ прекрати едностранно договора за разходки с лодки. Делото е спечелено в съда и според магистратите към днешна дата договорът е валиден. Въпреки това обаче, пренебрегвайки решението на съда, екоинспекцията е обявила нов конкурс за отдаване на същата дейност. От "Венис марина" твърдят, че настощият конкурс, който вече тече, е нагласен така, че да бъде спечелен от една конкретна фирма. Условията към кандидатите и изискванията за технически параметри на лодките били така подбрани, че да елиминират от участие сегашния наемател, твърдят от "Венис марина". "Стандарт" потърси за коментар директора на РИОСВ Антоний Иванов, но той не бе открит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай