Скандал в парламента за козунаците на Линда

Свиленски нажежи атмосферата в залата

Скандал в парламента за козунаците на Линда | StandartNews.com

Скандал за козунаците на Линда Петкова гръмна в парламента, след като БСП и ПП-ДБ кръстосаха шпаги по повод великденските добавки за пенсионерите. Депутатите гледат на второ четене предложението на ГЕРБ и ДПС възрастните хора под линията на бедност от 526 лв. да получат по 100 лева за най-големия християнски празник.

В челен сблъсък за пенсионерите влязоха първоначално Корнелия Нинова и Искрен Митев. Зам.-шефът на червените Георги Свиленски се включи, като поиска и пенсионерите над линията на бедност да получат добавки, но в размер на 50 лева.

Нека има поне по един безглутенов козунак за тези пенсионери, които са над прага на бедност, по 60 лева са, каза Свиленски, препращайки към сладкарските шедьоври на Линда Петкова. Преди седмица съпругата на Кирил Петков обяви, че тазгодишните й безглутенови сладкиши за Великден ще са по 59 лв. за 950 грама. Малката разфасовка от 450 грама струва 34 лева. Козунаците са три вида - със стафиди и цитрони, с натурален шоколад и бадеми, или шипков мармалад и орехи.

Наистина се чувствам неловко, спорим за 50 лева, възмути се Свиленски. Спорим за цената на един козунак в една сладкарница. Нека да гласуване по един безглутенов козунак за пенсионерите, призова зам.-шефът на БСП.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Впечатлен
преди 2 седмици

На БСП-ето нали САМО ПАРЛАМЕНТА им остана КАТО МЯСТО ЗА РЕКЛАМА, пък и комунизЪмът им е религията, нямат си друга, гледат за ХРИСТОВИЯ Великден поне нещо ОТ РЕКЛАМА на козунаци ДА ПРЕПЕЧЕЛЯТ и да се подмажат на изпадащите ПП-та. Белким някой се прехвърли при тях. Те затова и тримата баш-бесепари са се сбутали на едно и също място, напоително да ни обясняват все за едни и същи козунаци.

Откажи