СКАНДАЛ! Убиецът на командос герой иска 1 милион

Петко Петков, съди държавата в Страсбург

СКАНДАЛ! Убиецът на командос герой иска 1 милион | StandartNews.com

Убиецът на командоса герой Емил Шарков – Петко Петков, съди държавата в Страсбург за 1 милион лева. Нанесе ли му били неимуществени щети. Ужасната новина с потрес съобщи съпругата на Шарков Милена пред бТВ.

На 14 март 2014 г. при специализирана акция срещу дома на Петко Петков от Лясковец е убит командосът Емил Шарков. Повод за акцията е агресивното поведение на Петков, който е сериозно въоръжен и заплашва деца от близкото училище със смърт.  Оказва се, обаче, че стрелецът от Лясковец е добре подготвен за атаката на СОБТ. Емил Шарков загива, за да предпази колегите си, които са ранени. Петков бе осъден на доживотен затвор без право на замяна и в момента излежава присъдата си.

Шест години по-късно съпругата му Милена е основател на Фондация "Емил Шарков", която помага на семействата на починали служители на МВР. Тя ще търси съдействие за законодателни промени, които да не позволяват на осъдени престъпници да съдят държавата.

Моето момче бе герой, каза Милена Шаркова По думите ѝ постъпката на Петко Петков не е нещо, което може да се прости и не смята, че той заслужава да бъде наричан с думата "човек".  "През годините не съм си позволявала да отделям много време или емоция да мисля за него, защото знам, че съдебната система си е свършила работата", разказа тя. През последния месец обаче Милена е извадена от състоянието си на "неутралитет" към него. Причина за това е заведеното от Петков дело. Тя обясни, че съдебната система се впряга в негова услуга, тъй като той има право на служебен адвокат, а в случай на осъдителна присъда - данъкоплатците ще трябва да платят. Според нея съдебната система е запълнена с подобни искове и хора с доживотна присъда не бива да имат подобни права. Милена отглежда 21-годишната си дъщеря. А Фондация "Емил Шарков" към момента подкрепя 102 деца от 80 семейства на загинали служители от системата на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай