Скандал! Съд защити от премахване автокъща в София

Спира се изпълнението на решение за премахването на незаконни обекти на "Капитолия"

Скандал! Съд защити от премахване автокъща в София | StandartNews.com

Съд е спрял в последния момент изпълнението на решение за премахването на незаконни обекти на автокъща "Капитолия" в Борисовата градина. Столичната община обаче ще обжалва съдебния акт, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

"За съжаление, сагата продължава, след като всяка наша стъпка се саботира, видяхте вчера имаше интересен случай, в който целия екип беше излязъл в отпуск, това обаче не попречи на собствениците още сутринта да подадат жалба в съда с искане за спиране на изпълнението и след няколко часа след подаването на жалбата, съдът, който само преди 3 месеца разреши и допусна предварителното изпълнение и премахването на незаконните сгради, вчера е взел решение да спре това премахване. Така че очевидно ще играем на котка и мишка. Разбира се, ние сме длъжни да изпълним решението на съда", обясни Фандъкова.

Имаме съдебно решение, което потвърди премахването на незаконното строителство. Оттук започна един фарс, но никой не е над закона и Столичната община ще изпълни своето задължение. Това заяви по-рано председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев по повод премахването на автокъща "Капитолия", която е на територията на Борисовата градина.

По думите му от вчера всички служители в автокъщата са излезли в отпуск. "По неведоми пътища обаче бяха паркирани автомобили отпред, наложи се да се премахнат катинарите на входа. С паяк на Центъра за градска мобилност бе премахнат бус, който е бил непосредствено на входа. 16 автомобила са били преместени в рамките на автокъщата, за да не пречат", разказа Георгиев и допълни, че през нощта колите отново са преместени, появили са се и мотори.

Ще проведем докрай тази битка, с всички законови способи, категоричен бе шефът на СОС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай