Скандал! Петков поиска оставки в Сопот

Става въпрос за борда на директорите на ВМЗ - Сопот

Скандал! Петков поиска оставки в Сопот | StandartNews.com

Министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ - Сопот. Това каза Петков пред журналисти след среща с ръвководството на фирмата и синдикатите. Не може, когато приниципалът, управлението и представителите на работещите в тази фирма са всички заедно - Бордът трябва да си подаде оставката, подчерта той, цитиран от БТА. 

Едновременно с това Петков призова и директорът на Българската консолидационна компания да си подаде оставката, защото по думите му "не може да имаме проблеми с язовирите, във ВМЗ да има такива лоши резултати в последния момент и да казваме, че тази държавна комапния си върши работата.

Ако не си подадат оставките, моята идея поне там, където имам директен контрол - в БКК, да уволня изпълнителния директор, ако той сам не иска да си тръгне", подчерта Петков.

Петков подчерта, че държавата не е лош стопанин и може да бъде много добър стопанин, ако обаче се гледа интереса и ако знае за какво го прави. "И като сме сигурни, че няма течове, няма кражби, корупция и хората, които стоят зад интереса на държавата, съм сигурен, че предприятия като ВМЗ могат да бъдат много успешни, дори и под собстевността на държавата", каза още Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай