Скандал - Манолова дава Симеонов на съд

Престрелка в социалните мрежи между двамата заради Божков

Скандал - Манолова дава Симеонов на съд | StandartNews.com

Мая Манолова, бивш национален омудсман, а сега лидер на "Изправи се.БГ", обяви, че дава под съд зам.председателя на Народното събрание и председател на НФСБ Валери Симеонов.

Повод са коментарите от днес на Симеонов, че обвиненият в 18 престъпления Васил Божков е плащал кампанията ѝ за кмет на столицата на местните избори миналата есен.

Около 8 млн.лв. явно са изтеглени, за да се плати купеният вот за Мая Манолова в София. Макар че по-малките суми от 400-500 хиляди лева според мен си ги е харчил за собствено удоволствие.

Той е известен в софийските среди с начина си на живот, със скъпите си почивки, със скъпите момичета и т.н."., каза Валери Симеонов.

Ето какво написа Манолова в официално изявление по този повод:

"За лъжите, изречени днес, по време на изявлението му в Народното събрание, давам на съд Валери Симеонов, председател на НФСБ и зам.-председател на парламента.

 Категорично подчертавам, че изявлението на Валери Симеонов, че бизнесменът Васил Божков е финансирал кампанията ми за кмет на София, е лъжа и не отговаря на истината.

 Подчертавам, че по никакъв начин думите му не отговарят на фактите, свързани с финансирането на кампанията ми, отчетена съгласно изискванията на закона.

В твърденията на Валери Симеонов няма не само истина, но и елементарна логика.  Не е ясно защо бизнесмен, получил пълно обслужване от управляващата партия ГЕРБ, би финансирал мен, при положение, че кандидатът на обслужващата го партия бе Йорданка Фандъкова. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай