Сиромахов нападна българите! Къде им е страданието

Посочи големия недостатък на обществото ни

Сиромахов нападна българите! Къде им е страданието | StandartNews.com

Българинът няма чувство за самоирония, не понася шегите с него и ги помни цял живот. Арт кръговете у нас са затворени, живеят като в балон, затова и качеството на арт продуктите е ниско. В Европа актьорите искат да са изненадващи и най-добри в това, което правят. Рядко ще видиш актьор с шкембе, а това показва отношението към професията и това, което правят.

Това сподели за обществения живот у нас Иво Сиромахов в предаването "Животът на Фокус" на Радио "Фокус", в разговор за последните му книги - "Певицата взима властта" и "У майкини", за театър и медии.

Според него хуморът е нещо, което трябва да е актуално, да е свързано с днешния ден: "Ако разказваш смешки за нещо отпреди 10 години, просто никой няма да разбере".

"Ние, българите, минаваме за хора с добре развито чувство за хумор, обаче това изобщо не е така. Много малка част от нашите мили сънародници имат чувство за самоирония. Повечето се обиждат на шеги, когато усетят, че те са замесени по някакъв начин в тях и това прави понякога хумора "мисия невъзможна". Ако някой каже шега за нас, люто сме обидени и не забравяме, това се помни за цял живот" допълни той.

"Ние сме малък като численост народ и в нашия малък кръг - много са затворени тези кръгове на хората, които създават някакъв арт продукт - живеят в затворен балон, затова и качеството е ниско. Те взаимно си се харесват, нямат мотивацията да бъдат по-добри. Лекичко, бездарничко, но върви", допълни той.

Интелектуалците у нас могат само да пишат писма - по различни теми и каузи, събират се и пишат. Има над 1000 такива писма, но никога не произлиза никакъв резултата от тях, каза Сиромахов в коментар имаме ли интелектуалци в България и какво могат те да направят, за да са полезни наистина на обществото."Тези хора живеят в една представа за собствената си значимост, която е много далече от реалността", каза той.

Сиромахов коментира и качеството на българските медии, като каза, че хората гледат телевизиите, защото няма нещо друго. Всичко е еднакво, няма никаква фантазия, никакво въображение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай