Синоптиците с нова присъда. Кога студът се завръща с пълна сила

Максималните температури днес ще са между 8° и 13°, в София - около 8°

Синоптиците с нова присъда. Кога студът се завръща с пълна сила | StandartNews.com

Ще бъде предимно слънчево. Преди обяд ще има временни увеличения на облачността над източните и на места над западните райони от страната. Ще духа слаб северозападен вятър, в Източна България умерен от север-северозапад. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 8°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, преди обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб и умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са 7°-9°, малко по-високи от температурата на водата. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, по южното крайбрежие до 4 бала.

През следващите дни до края на седмицата затоплянето ще продължи. След временно стихване, в четвъртък вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб, в петък - в Дунавската равнина от северозапад, умерен. Времето ще бъде слънчево, в четвъртък сутринта ще е почти тихо и на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. В петък ще има временни увеличения на облачността, висока и средна. През почивните дни вятърът от запад-северозапад отново ще се усили. Сутрешните температури ще се повишат и минималните в неделя ще са предимно между 3° и 8°, дневните ще са по-високи от нормалните, ще надхвърлят 15°. Облачността ще бъде променлива: в събота - по-често значителна, на отделни места е възможно да превали слаб дъжд; в неделя - по-често до слънчево. В началото на новата седмица облачността бързо ще се увеличи, повишава се вероятността за валежи. Със северозападен вятър температурите ще се понижат - в понеделник дневните, във вторник и сутрешните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай