Времето се променя до часове. Невиждани температури

Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 26°

Времето се променя до часове. Невиждани температури | StandartNews.com

Времето днес ще е предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста, а над планинските райони и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 26°.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, а по билата от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра - около 12°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури - между 23° и 25°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

През почивните дни в Източна България ще бъде предимно слънчево. Над Западна и Централна ще се развива купеста, в следобедните часове и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, ще има и условия за градушки. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от североизток. В по-голямата част от страната дневните температури ще достигат, в отделни райони и ще надхвърлят 30°. В понеделник с преминаването на студен атмосферен фронт в западната половина от страната на много места ще има валежи, локално интензивни, с гръмотевични бури и градушки. Температурите ще се понижат с 4-5 градуса. В Източна България все още ще е предимно слънчево и по-топло. Във вторник валежната зона ще се премести на изток, температурите в цялата страна ще се понижат. В сряда и четвъртък ще е почти тихо. Ще преобладава слънчево време. В сряда вероятността за краткотрайни следобедни валежи е малка, а в четвъртък в западните райони отново се повишава. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 25° и 30°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай