Синоптиците казаха кога идат летните температури

Максималните температури днес ще са между 12° и 17°, в София - около 13°

Синоптиците казаха кога идат летните температури | StandartNews.com

Преди обяд над западната половина от страната облачността временно ще се разкъсва, но след обяд отново ще се увеличи и ще е значителна - купеста и купесто-дъждовна. На места, главно в планинските райони, ще превали краткотраен дъжд. Над източната половина от страната през целия ден облачността ще е значителна и там на места ще превалява дъжд. Вятърът в цялата страна ще е от северната четвърт, до умерен. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София - около 13°.

Над планините облачността ще е значителна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, над около 1700 метра - от сняг. Ще духа умерен, по билата - силен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще е предимно облачно и на места ще превалява дъжд. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 11°-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През нощта срещу петък облачността над цялата страна ще намалее, вятърът ще отслабне и сутринта ще е доста хладно с минимални температури между 2° и 7°, на места в котловините на Югозападна България - малко под 0°. В петък и събота ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни през втория ден след обяд, когато на отделни места, главно в планините в Западна България ще превали краткотраен дъжд. В петък вятърът ще е слаб, от северната четвърт, в събота и неделя ще е почти тихо. В неделя над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, около и след обяд на места там ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Бавно ще се затопля и в събота и неделя в много райони дневните температури ще достигат, през втория ден и ще надхвърлят 20°. И през първите три дни от следващата седмица, главно в следобедните часове над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места, повече в планинските райони там, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Температурите ще се повишават, по-бавно в планинските райони в Западна България, докато на места в равнините в Горнотракийската низина и Дунавската равнина ще достигат 24°-25°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай