Синоптиците гледат на карти. Видяха промяна на времето до часове

Максималните температури днес ще бъдат между 6° и 11°, в София около 7°

Синоптиците гледат на карти. Видяха промяна на времето до часове | StandartNews.com

Вятърът от северозапад ще се усили и в Дунавската равнина, западните райони на Горнотракийската низина и по долината на Струма ще бъде умерен. Ще бъде предимно слънчево, на места с временни увеличения на облачността, главно над Северна България. Максималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София около 7°.

Над планините ще преобладава слънчево време, по-значителна облачност ще има над Стара планина и там на отделни места е възможно да превали слаб сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В сряда вятърът ще остане от запад-северозапад, предимно слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - умерен. Облачността ще е променлива, след обяд над много райони намаляваща до предимно слънчево. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните - между 7° и 12°. През следващите дни затоплянето ще продължи. След временно стихване, вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб, в петък до умерен. Времето ще бъде слънчево, в четвъртък сутринта ще е почти тихо и на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. В петък ще има временни увеличения на облачността, средна и висока. През почивните дни вятърът от запад-северозапад отново ще се усили. Дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса. В събота облачността ще е по-често значителна, на отделни места, главно в Западна България ще превали слаб дъжд. В неделя ще преобладава слънчево време. В началото на новата седмица вятърът отново ще стане от югозапад и с него бързо ще се затопли, облачността ще се увеличи, но засега вероятността за валежи е малка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай