Синоптиците ни развалиха деня с тази прогноза, ето какво очакваме

Максималните температури ще са между 5° и 10°, на места в южните райони до 12°-13°

Синоптиците ни развалиха деня с тази прогноза, ето какво очакваме | StandartNews.com

Облачността ще е променлива, над Южна България по-често значителна. На отделни места там ще има валежи, главно от дъжд, в планинските райони - от дъжд и сняг, но до вечерта ще спрат. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - умерен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 5° и 10°, на места в южните райони до 12°-13°, в София - около 5°.

Над планините облачността ще е значителна със слаби валежи от сняг, под 1800 метра - от дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, над южното крайбрежие по-често значителна и на места там ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб, по северното крайбрежие - умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 9°-13°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще ще е 2-3 бала.

През следващите дни над страната ще има разкъсана висока и средна облачност. Със слаб, в Източна България умерен южен вятър ще се затопли. Сутрин в низините и котловините, защитени от вятъра ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. В четвъртък минималните температури ще са между минус 5° и 0°, по-високи в югоизточните райони, а в петък навсякъде ще са положителни. Дневните температури ще се повишат значително и в петък максималните ще са между 13° и 18°, по-ниски ще остават в западната част от Дунавската равнина, където ще се задържа облачно и мъгливо. В събота ще е все още сравнително топло, но от северозапад облачността ще се вплътнява и след обяд ще започнат валежи от дъжд. С ориентиране на вятъра от северозапад по-късно през деня ще прониква студен въздух. През нощта срещу неделя валежите ще обхванат цялата страна. В неделя и понеделник ще бъде облачно, с валежи. В неделя в Предбалкана и във високите полета, а в понеделник навсякъде в Северна и Западна България дъждът ще премине в сняг. Вятърът ще е умерен от север-северозапад. Температурите ще са почти без дневен ход от 0°-1° в Северозападна България до 8°-10° в югоизточните райони. В понеделник след обяд валежите от запад ще спират. Във вторник ще се задържи със значителна облачност, но вероятността за валежи намалява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Nina
преди 7 месеца

Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.----- https://tyny.to/shemoro

Откажи