Синдикатите и Бъчварова не се разбраха

Синдикатите и Бъчварова не се разбраха | StandartNews.com

Синдикатите на МВР не постигнаха консенсус с вътрешния министър Румяна Бъчварова. Това стана ясно след проведената среща между двете страни, съобщи "Фокус".

Протестите на полицаите в цялата страната ще продължат, категорични са униформените. Към тях ще се присъединят и военните.

„Информирахме министър Бъчварова, че 6 синдиката от МВР и синдиката на служителите на затворите в България на 8 ноември от 13.00 часа ще бъдат на протест на площад „Народно събрание". Нямаме друг избор, нещата бяха направени по недопустим начин, което е обидно и унизително за нас като служители. Този пакет от предложения е неприемлив и от наша гледна точка не може да бъде в дневния ни ред за обсъждане. За оттеглянето му сме", каза пред журналисти Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

„Беше ни предложено служителите с до 10 години стаж и всички новоназначени да останат с 10 заплати обезщетение. Отпуските да останат намалени на 20 работни дни, прослуженото време да се консолидира към заплатата", добави той. 

Преди срещата със синдикатите вътрешният министър обяви, че рапортите на полицаите, които искат да напуснат, ще бъдат разписани.

"Това да затвориш двумилионен град и да показваш сила е абсолютно нередно. Армията даде пример как трябва да се прави. И те не са съгласни, но има надлежен ред, по който се прави", коментира по-рано днес Бойко Борисов по повод протестите на служителите в системата на МВР. И уточни, че им дава последен шанс за разговор с него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай