Синдикат засади 17 рози в Докторската градина

За Деня на земята пуснаха 17 гълъба с послание за мир

Синдикат засади 17 рози в Докторската градина | StandartNews.com

На 22 април – Международният ден на земята, в района на Докторската градина в София Съюзът на транспортните синдикати в България засади 17 български рози „Дамасцена“,  символ на 17-те Цели за устойчиво развитие на ООН. Събитието е част от кампанията на Младежкия Комитет на СТСБ в подкрепа на отглеждането, развитието, разпространяването и защитата на българската маслодайна роза от сорта  „Дамасцена“. От 2014 г. насам, председателят и младежите на СТСБ популяризират маслодайната роза като свят символ на родината ни по време на международни форуми и събития, сред колегите си от Европейската и Международната транспортни федерации (ЕTF и ITF) , и сред всички чуждестранни партньори и гости, с които работят.

В събитието се включи Балканският институт за устойчиво развитие с председател Цветелина Цветанова, с който федерацията подписа споразумение за съвместно сътрудничество. Съпредседателят на Младежкия комитет Алина Милушева и Надежда Станева – регионален координатор на СТСБ,  представиха кампанията през гостите и председателите на синдикалните организации от столичните транспортни и логистични дружества. 

Рози засадиха и нашите дългогодишни приятели и партньори Румяна Милова – Директор Дирекция „Паркиране и мобилност“ – Център за градска мобилност; г-жа Валентина Васильонова - Председател на Федерацията на независимите синдикати от земеделието; Флоранс и Цветелина Цветанова – Институт за устойчиво развитие; Деница Соколова – „Дарик“ радио; Петър Янкулов – фотофраф, собственик на дизайнерско студио; Жана Иванова – Представител на издателство „Жануа“ и Алфредо Торес  - хореограф, танцьор, преподавател, автор на песни. В кампанията се включи и Валери Мацанов – организатор на най-утвърдения детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ и създател на инициативата „Ария България“, която е с цел, именно да запали искрата на познанието за истинските български ценности и символи. 

"Стандарт" е медиен партньор на събитието.

Участниците отправиха и послание за мир по света като  пуснаха в небето 17 бели гълъба. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай