Силвия Младенова: България има нужда от будни млади хора

Силвия Младенова: България има нужда от будни млади хора | StandartNews.com

Надпреварата за млад медик продължава с пълна сила. Сега е ред да ви представим младите медицински сестри до 35 г., които се борят за 3 едногодишни стипендии от 400 лева месечно. Инициативата е част от кампанията "Млад медик" на в. "Стандарт", която се провежда заедно с Министерство на здравеопазването, Българския лекарски съюз (БЛС) и Дарик радио. Критериите, по които ще се оценяват кандидатите, са разработени съвместно с Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) и можете да ги видите на сайта ни - www.standartnews.com.

Силвия Младенова е на 22 г. Тя е от Монтана, но учи за медицинска сестра в МУ-София. Средният й успех от шестте семестъра е 5.94. Ето и защо е избрала именно тази специалност.

Това е моето призвание. В гимназията много харесвах биология и етика, добре ги разбирах, развиваха ме като личност и обогатяваха общата ми култура. Въпреки че имах бегла представа какви задължения има медицинската сестра, първоначално избрах тази професия, защото е търсена и възможностите за реализация са големи, а и филиал "Проф. Д-р Иван Митев" в град Враца към МУ-София, в който се обучавам, е близо до родния ми град. Смятам, че изборът ми е бил правилен - професията е в синхрон с моята душевност, защото мое вродено желание е да помагам и да бъда полезна на обществото, още повече че помощта, която мога да окажа, е свързана с нещо изключително фундаментално за живота, а именно - здравето. Професията дава възможност за реализация в много институции в страната. Неслучайно е широко търсена.

Бих искала да остана в България цял живот. Тя има нужда от будни млади хора, които се стремят да оставят след себе си положителна промяна и да я направят по-добро място за живеене. За мен е важно да допринеса на страната ни не само като медицински специалист, но и като гражданин и личност. От друга страна вярвам, че някой ден нещата у нас ще се променят и хората ще започнат да зачитат медиците. Защото отношението на хората към медицинските специалисти е всъщност тяхното отношение към собственото им здраве.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай