Неделя,

Шуробаджанащина!Ваксинирали роднини в Сандански

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Роднина на директора на общинската болница в Сандански се оказа сред 24-мата ваксинирани без право, сред които и четирима общински съветници. Всички тези хора не са на първа линия в битката с Ковид-19 и са извън първата фаза на имунизация, съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Той е получил доклада от проверката късно снощи.

На 8 януари са извършени имунизации на 7 служители от социален патронаж, на 9 януари - 24 лица извън първата фаза на ваксинационния план, обясни Ангелов.  Сред тях са и 4 общински съветници, членове на общинската администрация, в това число и лице от семейството на управителя на лечебното заведение.

След гръмването на скандала болницата в Сандански и шефът й обясниха, че са имунизирани хора извън първата линия, за да не се изхвърлят вече отворени ваксини, тъй като лекари отказали в последния момент да си поставят инжекциите.
 
Петдневният срок за поставяне на ваксините е изтичал на 11 януари, което означава, че е имало достатъчно време инжекциите да бъдат преразпределени и да бъдат върнати в РЗИ, за да се пренасочат там, където ще са нужни за хора на първа линия, каза Ангелов.

Ако това бе държавна болница, вече да съм уволнил директорът, ядоса се министър Ангелов.

"По отношение на лечебното заведение считам, че изпълнителният директор на болницата не е спазил изискванията на ваксинационния план, не е осъществил достатъчно добра организация", коментира Ангелов. Но подчерта, че министърът не може да извърши кадрови промени в общинско лечебно заведение, на което не е принципал.

По думите му проверката не е показала сериозни пропуски на ръководството на РЗИ-Благоевград, но той ще проведе разговор с директора, за да се подобри организацията при поставянето на ваксините.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички