ШОК! Синя зона и в неделя

Разширяват двойно платеното паркиране в София

ШОК! Синя зона и в неделя | StandartNews.com
  • Разширяват двойно платеното паркиране в София

Синята зона за паркиране в центъра на София ще бъде разширена повече от двойно в сравнение със сегашните си граници и ще работи и в неделя. Зелена зона пък ще има в събота. Това предвиждат изменения в Наредбата за организация на движението в Столичната община, които бяха публикувани за обществено обсъждане. Вносители ли са общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС Зафир Зарков, Христиан Петров и Стефан Марков и председателят на транспортната комисия към общинския съвет Карлос Контрера от ВМРО.

Новите граници на синята зона се планира да бъдат затворени между бул. „Евлоги Георгиев“, бул. „Пенчо Слвейков“, бул. „Тотлебен“, бул. „Сколбелев“, ул. „Опълченска“, бул. „Сливница“, бул. „Данаил Николаев“ и ул. „Проф. Милко Бичев“. Така паркоместата в зоната, които сега са около 5000, ще се увеличат на 12 000, съобщи агенция „Монитор”.

Работното време на синята зона в делнични дни се предвижда да бъде между 8:30 и 20:30 ч., а в събота и неделя от 10:00 до 18:00 ч. Зелена зона също ще работи от 8:30 до 20:30 ч. от понеделник до петък и от 10:00 до 18:00 ч. в събота, а в неделя ще остане безплатна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай