Шок! Какво направи къща за гости за празниците

Прие 300 души при капацитет за 17

Шок! Какво направи къща за гости за празниците | StandartNews.com

За нов тип измама съобщава в свой репортаж "Нова телевизия". Къща за 17 души в село Леденик прие заявки от над 300 човека за Нова година. 

Всички те вече са платили капаро. Разбират,  че "купонът" ще е общ дни преди да отпътуват за празника. Засега самите потърпевши са издирили 25 компании от цялата страна, които са платили за нощувки в последните два дни от 2021-ва година, но смятат, че има още  излъгани.

Още в първите дни на есента, компании от цяла България планират ваканцията си за Нова година, но без да подозират плащат капаро за едно и също място - къща за гости в търновското село Леденик.

Разбират, че са измамени, буквално дни преди да отпътуват за посрещането на Новата година. "Дойде време да пазарим за новогодишната вечер и за останалите вечери, при което се свързахме с жената да попитаме какво има в къщата дали има нужда да се купува допълнително чинии, понеже сме голяма компания и други посуди, на което не успяхме да се свържем с нея”, заяви Ясен.

"Успяхме да разберем за измамата от групите във Facebook”, твърди Петър Янев.

"При повторен опит на друг телефон на сайта се свързахме с реално шефа на къщата Георги, който ни обясни, че ние не сме част от гостите на Нова година в тази къща, което нас ни наведе на мисълта, че сме излъгани по някакъв начин”, разказва Ясен.

 "10-17 човека нещо от около 325 души се събираме като цяло, тези 25 компании, които знаем за тях със сигурност има и такива, за които не знаем”, твърди Велислава Данева.

Капарото е превеждано на жена, която е наела къщата от собственика й, за да я преотдава за ползване. Опитите на екип на NOVA  да се свърже с нея също се оказаха безуспешни. И така на собственика на къщата се наложило да обяснява на хората за измамната схема на наемателката си, разказва той.

Наемателката, дължи пари и на собственика на имота.”От както започна да ме разиграва за наема, не мога да говоря с нея. Тя трябваше да си го плати на 5-ти декември наема, от тогава много трудно. Праща ми едни фалшиви платежни нареждания, като уж ми била пуснала парите, после се оказва, че в банката станало някакъв проблем. Върти ни просто за парите”.  

Георги Данаилов вече е подал сигнал в полицията и призовава всички потърпевши да направят същото.  А след като разбрала, че се подготвя репортаж, наемателката започнала да връща парите на част от компаниите, разказват хората пред екипа ни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай