Шок! Как 652 души обитават една къща

Справка на ГРАО

Шок! Как 652 души обитават една къща | StandartNews.com

Справка на ГРАО, разпространена от Регионалното министерство, показва как къщи и апартаменти на един адрес, дори голо поле, приютяват стотици обитатели - избиратели.

Най-фрапантният случай е от Стамболийски, където една къща, според данните, обитават 652 души. В Горна Оряховица пък на адрес живеят 138 избиратели, въпреки, че на него няма сграда, а поле. Апартамент в столичния „Люлин” подслонява 99 гласоподаватели.

Още куриози - къща във Видин побира 25 пълнолетни граждани, в Русе - 59, а във Варна - 84. Друга в Разлог пък е дом на 142 пълнолетни лица. Къща в Монтана приютява 172 българи. На тясно живеят и в къща в Пловдив, в която са регистрирани 194 избиратели. В апартамент в блок в „Сухата река” в София пък се ширят 83 пълнолетни.

В двете махали на с. Плетена (Сатовча) са регистрирани съответно 727 и 796 лица, а в тази на с. Долно Осеново (Симитли) - 812 избиратели.

Регионалният министър Андрей Цеков е изпратил изготвения от ГРАО доклад на премиера Николай Денков. Във вторник той сезира министър-председателя и за необичайно голям брой регистрации в малки населени места преди местния вот. В общо 343, предимно села, има необичаен ръст на регистрациите по настоящ адрес и на заявленията за гласуване по настоящ адрес. Възложени са проверки, пише Нова.

На територията на страната има 72 619 адреса, на които са регистрирани 6 и повече пълнолетни, които са включени в избирателните списъци, както и 1697 адреса, на които са регистрирани 20 и повече пълнолетни.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай