Шофьорите са в шок! Какво става на бензиностанциите

Като гледат цените на горивата

Шофьорите са в шок! Какво става на бензиностанциите | StandartNews.com

Със сигурност шофьорите у нас не вярват на това, което виждат.

Изненадващо цените на бензина и дизела почнаха да падат по бензиностанциите. Бензиностанции на големи вериги свалиха цените на бензина и дизела, показват данните на сайта Fuelo.net.

Само днес литър от най-масовия бензин А95 е поевтинял с 1-2 стотинки, като на някои вериги бензиностанции цената му е под 2,60 лева за литър, а на по-малки обекти пада и до 2,48 лева за литър.

За последния месец цената на бензина е паднала с 6 стотинки или с малко над 2%.За една година бензинът е поевтинял с 0,14 лв./л (-4,75%) с тенденция на поевтиняване, сочат още данните.

Цените на дизела също се понижават, като в големите вериги литърът се продава от 2,73 лева до 2,93 лева. Редица бензиностанции намалиха цените с 1 до 3 стотинки, показват данните на сайта.

За последния месец дизелът е поевтинял с 0,02 лв./л (-0,69%), а за една година с 0,47 лв./л (-14,03%) с тенденция на поевтиняване. Все пак  цената му е далеч от най-ниските си стойности през това лято, когато литърът струваше под 2,50 лв. Пикът пък  е бил в средата на ноември, когато цената му  е стигала 3,37 лева за литър.

Без промяна остава цената на пропан-бутана, като шофьорите зареждат от 1,13 до 1,27 лева за литър. За една година пропан-бутанът е поскъпнал с 0,07 лв./л (6,14%) с тенденция на застой на цената.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай