Шефът на Военна полиция в Пловдив уволнен. Причината

Както се очакваше, заради инцидента в Чешнигирово

Шефът на Военна полиция в Пловдив уволнен. Причината | StandartNews.com

От министерството на отбраната излязоха с официална информация за инцидента със ст. лейтенант Тодор Манчев. В съобщението пише, че вчера в спално помещение в района на полигона "Ново село" той е намерен в безжизнено състояние с огнестрелна рана. Пристигналият медицински екип от МБАЛ - Котел е констатирал смъртта му.

"Уведомен е дежурен военен прокурор при Военно-окръжна прокуратура – Сливен, и са предприети неотложни действия по разследването от военен следовател, като е образувано досъдебно производство, което се провежда под ръководството и надзора на военен прокурор", пише още в съобщението.

След проверка на служба "Военна полиция  – Пловдив, двама служители, между които и старши лейтенант Тодор Манчев, са санкционирани със забележка от директора на регионалната служба.

Извършена е и последваща проверка по инцидента от Инспектората на Министерството на отбраната. Министърът на отбраната Георги Панайотов не е санкционирал старши лейтенант Тодор Манчев от Служба „Военна полиция“ заради случая в Чешнегирово, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения", съобщават от мнистерството. 

От там уточняват, че със заповеди на министъра на отбраната са освободени от военна служба директорът на служба "Военна полиция" – Пловдив полк. Венцислав Радков и началникът на сектор в отдел „Контрол и охрана“ майор Георги Мерджанов.

"Продължава проверката на Служба „Военна полиция“ за установяване и на други военнослужещи и длъжностни лица, имащи отношение към инцидента в Чешнегирово, както и разследването по случая на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив", гласи официалното съобщение от МО, цитирано от Марица.. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай