Шефът на лотарията разби опорките на Божков

Не знам Васил Божков да е плащал рекет, каза Димитър Ганев

Шефът на лотарията разби опорките на Божков | StandartNews.com

Не знам Васил Божков да е плащал рекет. Това заяви партньорът на укриващия се в Дубай олигарх Димитър Ганев, изпълнителен директор на „Национална лотария“ пред Нова тв. Така той разби опорките на хазартния бос, който твърди, че е плащал 20% такса спокойствие. Бях извикан в прокуратурата, разказал съм подробно за всичко, което знам. Искаха ми документация и съм я показал, каза още Ганев. "Не съм сред хората, на които Божков е давал отчет за парите си. Той си има бизнеси. Такса „помагане“, рекет, за такова нещо чух от медиите. Не знам да е плащал рекет. 20 на сто от печалбата на Национална лотария е над 20 млн. лв.", разясни още шефът на националната лотария.

 

 

Ганев каза, че от няколко месеца не се е чувал с Божков. "Най-близките му партньори са били семейство Найденови. Ако някой знае нещо, това са те. Нашите отношения бяха партньорски, имахме общ бизнес. Чух от Найденов, че са се провеждали срещи с жени", заяви още партньорът на Божков. Разказа, че когато се срещали в офиса, секретарката ги канила в зала, правела им кафе и разговаряли, а след това си тръгвали.

Само преди няколко дни хазартният бос заяви, че чешката компания "Сазка" е искала да купи 51 % от лотарията за 1 млрд. евро. "Не съм присъствал на разговора с чешките представители. Офертите не са отправени към Национална лотария, а към Божков. Чешките инвеститори заявиха, че искат да продължим да управляваме, тоест за нас нямаше да има промяна. Цената е ниска и не бих продал на тази цена", допълни Ганев и така опроверга още една от димките на олигарха.

 „Имаме издадени актове за около 235 млн., които са в начална съдебна фаза. Смятам, че не сме направили нищо нередно и ще го докажем пред магистратите. Винаги съм бил убеден, че работим стриктно по закона”, каза Ганев. Когато държавата потърси сметка на Васил Божков за укриването на 700 милиона лева данъци, избягалият в Дубай хазартен бос хвърли вината върху Ганев. Обвиненият в 18 престъпления Божков каза тогава, че мениджмънтът на компанията носи отговорност.

Ганев заяви, че не е знаел за среща между премиера Бойко Борисов и Божков. „Не мисля, че такава среща е щяла да бъде полезна за нас. New Games и „Националната лотария” пари на властимащи не са давали”, категоричен бе Ганев. Той заяви, че не е чувал и за среща на укриващия се в Дубай хазартен бос и ръководството на bTV в централата на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай