Шефът на изчезналите шофьори: Какво се прави по спасяването им

Близките са отправили апел за помощ в социалните мрежи

Шефът на изчезналите шофьори: Какво се прави по спасяването им | StandartNews.com

Двама пловдивски шофьори, които са били на пламналия край Корфу ферибот, все още се издирват. Това съобщи за "Марица" собственикът на транспортната фирма ПИМК в града под тепетата Илиян Филипов, който е техен работодател.

Той посочи, че към момента единствената информация, с която разполагат, е от гръцки медии. "Вчера са разпитали беларуския гражданин, който успя да излезе и да се спаси. Казал, че до последно чувал гласове в задната част на кораба, което ни дава надежда, че могат да бъдат спасени. Спасителите все още не могат да се доберат дотам, тъй като температурата е много висока. Нямаме връзка с тях. В петък 6 часа ги убеждавахме, че трябва да разрежат кораба и така извадиха нашия шофьор Алекси и неговия турски колега", каза Филипов. 

Близките на издирваните пловдивски шофьори са отправили апел за помощ в социалните мрежи. Те молят, ако някой е виждал мъжете и има информация за тях, да ги потърси. И двете семейства са в информационно затъмнение. Единствено от фирмата работодател поддържат връзка с тях и ги информират при промяна в обстоятелствата.

Двама пловдивски шофьори в неизвестност след огнения ад на ферибота край Корфу

 "От четвъртък вечер, след като се е качил на кораба, нямаме никаква информация за него. Пишем по специализирани групи и получаваме различни версии. Умоляваме ви, разпространете неговата снимка, за да достигне до повече хора и да получим някаква информация за него", пише дъщерята на един от издирваните. Тя е публикувала и снимката му.  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай