Петък,

Шефът на БДЖ каза кой е виновен за кошмара в заснежения вагон

От: Стандарт -
2791
Шефът на БДЖ каза кой е виновен за кошмара в заснежения вагон
A
A
A

"В този влак се е получила повреда. След гара Варна в посока София, около 30 минути след потеглянето, е установено, че отоплението на вагона е спряло да работи. Кондукторът е трябвало да премести пътниците, а на следващата гара вагонът да бъде изваден от състава". Това обясни управителят на "БДЖ – Пътнически превози" Константин Азов пред България он Еър. 

Повод за коментара му са кадрите със сняг във влак по линията Варна - София, които бяха разпространени в социалните мрежи.

Снежни преспи във влака Варна-София

"Вероятно при една от преходните врати, където има преходни мостове, е навявал сняг. При скорост от 130 км/ч за 10 минути може да стане тази зимна феерия. Грешката на колегите е, че на гара Горна Оряховица не са предприели мерки вагонът да бъде изтеглен от композицията, а само са преместили пътниците", заяви Азов.

Той каза, че на дежурните във влака ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност, защото не са предприели нужните стъпки при подобна ситуация.

"Имало е свободни места в другите вагони и пътниците са били преместени. Тези клиенти са решили да останат в заснежения вагон, след като са били поканени да се преместят. Първо са предпочели да снимат. Веднъж в годината има такъв случай, случайно или не", коментира управителят на "БДЖ.

Той съобщи, че на ден БДЖ превозва пътници с 570 влака и е възможно при много ниски температури да се получават подобни ситуации.

"В други държави при толкова студено време железопътният транспорт спира. У нас на места има замръзнали стрелки по железния път. Минусовите температури създават големи проблеми", заяви Азов.

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички