Събота,

Снежни преспи във влака Варна-София

От: Стандарт -
275
Снежни преспи във влака Варна-София
A
A
A

Сняг превърна в зимен атракцион част от бързия влак от Варна за София. Кадри, публикувани в социалните мрежи, показват коридорите на пътнически вагон, който е побелял и заскрежен. Навяването на сняг е заради незатворени преходни врати, подозират от ръководството но железницата.

„Влакът беше заснежен отвсякъде. Кондукторът мина и ни провери билетите, но не взе никакви мерки, за да ни премести в друг вагон. Когато го попитахме дали другите вагони са заснежени, за да се преместим - той не ни отговори”, разказа пътувалата във влака Мима Сейкова. Тя допълни, че все пак са били преместени. Оказало се обаче, че и в останалите вагони било студено, съобщава Нова тв.

Ръководителят „Експлоатация и железопътна секция” в БДЖ Свилен Гърдев обясни, че след гара Синдел вагонът, заснет на видеото, е получил повреда в отоплителната система.

„Диспечерите са уведомени за това, а кондукторът е преместил всички пътници. Вратите в коридора най-вероятно не са били затворени и заради високата скорост снегът е нахлул”, коментира той.  

Гърдев посочи, че има процедура, по която пътниците да бъдат обезщетени след подобни ситуации.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички