Неделя,

Сформират полицейски екипи за изборите

От: Мартина Суботинова -
Сформират полицейски екипи за изборите
A
A
A

130 полицейски служители ще бъдат командировани в 17 Областни дирекции на МВР (ОДМВР) за предсрочните парламентарни избори. Това заяви директорът на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) Станимир Станев за организацията на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

Още 44 полицейски служители ще бъдат в сградата на ГДНП, които ще помагат на останалите областни дирекции. В ГДНП е създаден център, който дублира телефон 112. 12 служители ще работят в тази програма и в реално време от утре до приключване на изборния ден полицаите ще осъществяват контрол и ще следят как се работи по получените сигнали по телефон 112 и ще докладват постоянно за проблеми, ако има такива с цел бързо да се реагира и да се окаже помощ.

Сформирани са три мобилни екипа, 12 души, като има разследващ полицаи, от Охранителна полиция, оперативни работници от криминална полиция, които ще оказват съдействие на колегите си по областните дирекции. При необходимост ще бъдат командировани още служители само за 11 юли, увери Станев.

За предсрочните избори е сформиран и полицейски щаб, който ще се грижи за безпроблемното протичане на изборите и създаване на организацията за противодействие на престъпленията, свързани с деня на изборите и в утрешния ден, каза още Станев.

От днес започва логистичния план по съпровод и охрана на машините по областните центрове, уточни от своя страна директорът на ГД "Жандармерия" Тодор Гребенаров. След като машините се натоварят, ще бъдат запечатани и ще бъдат в логистичен център определен от "Сиела Норма". Машините за гласуване няма да нощуват в ОДМВР.

С 300 буса машините ще се разкарват по избирателните секции.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички