Четвъртък,

Сербезова каза пред протестиращите кога свършва епидемията

От: Редакция -
622
Сербезова каза пред протестиращите кога свършва епидемията
A
A
A

Против задължителната ваксинация съм, против съм и този сертификат да се нарича сертификат за ваксинация, тъй като той предоставя три възможности за избор, заяви здравният министър Асена Сербезова по време на среща с част от протестиращите срещу COVID мерките.

Нямаше ясна комуникационна стратегия от началото на пандемията, а страхът раздели хората, каза Сербезова.

По думите ѝ е опасно да се мисли, че ваксината предпазва на сто процента и заради това да не се спазват противопидемичните мерки.

В отговор на въпрос кога ще свърши пандемията министър Сербезова цитира експертни мнения, според които това ще бъде последната вълна.Нямаме зависимости, каза още тя в отговор на въпрос от протестиращите дали има зависимости от лобита - политически, фармацевтични или чужди правителства. Докато съм министър, няма да допусна зависимости на министерството, добави още министър Сербезова.

Цончо Ганев от партия "Възраждане" призова министър Сербезова да създаде работна група от различни експерти, която да излезе със становище къде и как помага зеленият сертификат на обществото ни. По думите му в момента няма диалог, а по медиите математици обясняват медицински проблеми.

Плановите операции сега се спрени, за да се освободят легла, обясни министър Сербезова.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com