Семейството на пилота получава военно жилище

Военно жилище ще получи семейството от пловдивското село Брестник, останало без дом, след като къщата им изгоря в неделя сутринта. То е осигурено от Министерството на отбраната...

Семейството на пилота получава военно жилище | StandartNews.com

Военно жилище ще получи семейството от пловдивското село Брестник, останало без дом, след като къщата им изгоря в неделя сутринта. То е осигурено от Министерството на отбраната. Апартаментът се намира в един от блоковете на територията на авиобаза Граф Игнатиево, където всъщност  Петър работи като военен пилот. Семейството прекрачи за първи път тази сутрин прага на новия си дом, съобщи Нова телевизия.

„Чудесен е апартаментът. Имаме покрив над главата си и ще бъдем по-спокойни с една идея за живота на малките деца”, сподели Константина Димитрова.

Ударно в момента строителна бригада ремонтира ведомственото жилище, за да може до петък семейството да се нанесе в него. апартаментът е тристаен.

„Обзавеждането ще има абсолютно всичко, което е необходимо за едно домакинство-печка, пералня, хладилник, съдомиялна все още не сме осигурили, но микровълнова ще имаме”, обясни бригаден генерал Димитър Петров, командир на авиобаза „Граф Игнатиево”.

В този дом семейството ще посрещне третото си дете. Дори вече обмисля как да обзаведе стаите с мебели, които очаква от дарители. 

А съдбата на семейството, докосна сърцата на много българи. В кметството на село Брестник пристигат различни дарения от цялата страна. Военнослужещите от различни поделения в цялата страна, събират средства, за да помогнат на младото семейство в този труден момент.

„Главно изпращат дрехи, одеялца, посуда вчера получихме, микровълнова печка, чашки кани”, обясни Йорданка Цанкова, секретар на кметството на село Брестник.

„Виждам да има всекидневна с място за отдих и място за игра с малчуганите и евентуално ако успеем едно телевизорче да сложим тук”, заяви Петър Димитров. А съпругата му добави: „Благодарим ще е прекалено малко, за да изкажем благодарността си, за това че ни помагат-. наистина го има доброто и българинът е изключително сърдечен”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай