Сряда,

СЕМ прие оставката на Ивелина Димитрова

От: Агенция Стандарт -
СЕМ прие оставката на Ивелина Димитрова
A
A
A

Фото Ани Петрова

Съветът за електронни медии прие единодушно оставката Ивелина Димитрова, която в понеделник обяви, че напуска медииния регулатор по свое решение. След днешното заседание Димитрова заяви, че решението ѝ не е политическо и не е предварително планирано, предаде БНР.

"Доста от въпросите и проблемите на медийната среда, в частност и обществените телевизии - около тяхната мисия, около тяхното финансиране. Мониторингът, който направи СЕМ за предизборната кампания, визираше много проблеми. Искаше ми се един по-продължителен диалог, с по-широко професионално участие".

Председателят на СЕМ Бетина Жотева обяви, че не приема мотивите на Ивелина Димитрова, с които тя критикува работата на регулатора: "Не съм съгласна с времето, в което тя подава оставка, много е напрегнато, предизборно, имаме изключително много работа в момента. Но разбирам, че за нея моментът, в който тя трябва да си тръгне, е дошъл", заяви тя.

Ивелина Димитрова, която беше от квотата на президента Румен Радев, ще изпълнява функциите си, докато държавният глава назначи нов свой представител в СЕМ.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички