Седмицата започва с проблемно време, но вече се виждат горещите дни

Максималните температури днес ще са между 23° и 28°, в София - около 23°

Седмицата започва с проблемно време, но вече се виждат горещите дни | StandartNews.com

Времето днес ще бъде предимно слънчево. Над Западна България ще се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София - около 23°.

Над планините в Западна България облачността ще е значителна, главно в следобедните часове с валежи от дъжд, на места - придружени с гръмотевици. В планините на изток ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 9°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 21° и 25°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През следващите три дни ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, по-голяма вероятност за изолирани краткотрайни валежи има във вторник и в югозападните райони. Вятърът ще е слаб, по Черноморието след обяд - умерен, от изток. Температурите ще се повишат слабо и в четвъртък максималните ще са между 25° и 30°. В петък и през почивните дни в източните райони ще се задържи предимно слънчево. Над Западна България въздушната маса ще се лабилизира, ще се развива купесто-дъждовна облачност, повишава се вероятността за краткотрайни валежи и гръмотевични бури на повече места. Вятърът ще остане от изток, а температурите ще се повишат с още градус-два.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай